Op zaterdag 13 april 2013 is de afsluitingsceremonie van het zielerustritueel in het kader van het project Slavenschip Leusden. Al meer dan een maand doen studenten van het 4e jaar internetjournalistiek en (junior) journalisten uit Suriname en Nederland mee aan het journalistentrainingsprogramma gekoppeld aan dit project. Het project dat door Stichting Rol in samenwerking met SBJS/AHKCO wordt uitgevoerd.

In het kader van 150 jaar Nederlands slavernijverleden analyseren zij het proefschrift van de historicus Leo Balai, getiteld Slavenschip Leusden. Aan de hand daarvan en uit eigen onderzoek en bevindingen zullen zij daarover publiceren via internet, blogs, twitter, in krant en tijdschrift en ook via facebook.

Met gepaste eerbied is het moment aangebroken om het resultaat van het ritueel olv Elly Purperhart in de M´Awese tempel te delen met de gemeenschap. We zijn de Feydrasi fu Afrikan Srananman, de Federatie Afrikaanse Surinamers, erkentelijk voor hun ondersteuning hierin. De studenten en (junior) journalisten zullen er verslag van doen en er is gelegenheid voor belangstellenden om dit afsluitingsritueel mee te maken.

Afsluiting zielerustritueel
Zaterdag: 13 april 2013
Tijd: 18.00 uur tot 21.00 uur
Plaats: M´Awese tempel aan de Cartagoweg Santodorp
te bereiken via Nw Weergevondenweg en ook via Magenthakanaalweg

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.