Op zondag 11 augustus 2013 vindt in de Anthony Nesty Sporthal, de uitreiking plaats van certificaten aan ruim 900 jongeren die de Carifesta training tot Liaison en Event assistent succesvol hebben afgerond. De voorzitter van de Host Country Commission, Ivan Graanoogst, regeringsautoriteiten alsook diverse Carifesta- directieleden zullen de eerste certificaten uitreiken.

De trainingen van de meer dan 900 jongeren is op 9 juli van start gegaan en duurde 4 weken. In deze vier weken zijn de jongeren getraind in zaken als samenwerken, conflicthantering, protocol en teambuilding, meldt de organisatie.

Aan deze trainingen hebben jongeren uit alle districten geparticipeerd, vanuit trainingslocaties in de districten Marowijne, Para, Nickerie, Paramaribo en Wanica. De trainingen zijn verstrekt op de St. Louise school te Paramaribo en werden verzorgd door Junior Chamber International Suriname (JCI Suriname) waarmee de Carifesta XI directie in mei 2013 een partnerschap is aangegaan. Daarnaast is veel ondersteuning verleend door de respectievelijke Carifesta districtscommissies, de districtscommissarissen en schoolleiders.

Op basis van de behoefte vanuit de verschillende Carifesta programma-onderdelen, zullen geselecteerde jongeren worden ingezet als Liaison (protocol) of ‘event assistent’ bij de uitvoering van Carifesta XI in stad en districten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.