Een Afrikaanse zelfverklaarde priester en profeet beweert een geneesmiddel te hebben ontdekt waar hiv, aids en kanker mee kunnen worden genezen. Walter Magaya zegt dat hij de rechten voor het middel heeft verkocht aan een Indiaas farmaceutisch bedrijf.

Het middel is samengesteld uit twee planten, waarvan één een traditioneel Afrikaan kruid is dat hij Aguma heeft vernoemd.

De openbaring die leidde tot de ontdekking zou hij in een droom hebben ontvangen: “God liet mij een bepaalde boom zien en bepaalde mensen.”

Niet gebruiken

“Ik weet dat de wereld het zal afwijzen, maar ze zullen het uiteindelijk wel accepteren. Ik heb het volledig op mensen getest en veel van deze mensen zijn negatief geworden” zegt de priester-profeet-geneesheer.

De Zimbabwaanse minister van Informatie Monica Mutsvangwa adviseerde de bevolking om het middel niet te gebruiken.

“Geneesmiddelen ondergaan strenge tests, waaronder klinische proeven, waarbij het gebruik van het product onder streng medisch toezicht plaatsvindt.

Dit gebeurt voorafgaand aan de registratie en de resultaten worden aan de geneesmiddelenregulator voorgelegd als bewijs van de effectiviteit van een geneesmiddel,” zei minister Mutsvangwa.

Magaya zou hebben aangekondigd dat de kruiden vanaf zaterdag te koop zullen zijn. Viceminister van Gezondheid en Kinderzorg John Mangwiro waarschuwde dat Walter Magaya zal worden gearresteerd als hij zijn Agumakruiden verkoopt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.