Advocaat Nacatia San A Young meent dat haar cliënten in vrijheid moeten worden gesteld. Acht personen worden ervan verdacht twee meisjes te hebben blootgesteld aan seksueel misbruik. De meisjes zijn jonger dan 16 jaar.

San A Young verdedigt de verdachten Aswienkoemar G. en Soerish Kumar R. tegen de overige 6 verdachten is reeds gevangenisstraffen van tussen de twee en acht jaar geëist.

San A Young voerde aan dat de slachtoffers over hun leeftijd hebben gelogen. Zij hadden aan de verdachten aangegeven 17 om 19 jaar oud te zijn. Bovendien hebben de meisjes bewust ervoor gekozen om seks met meerdere mannen te hebben. Zij zijn van huis weggelopen en zijn onhandelbaar.

Deze zaak kwam aan het licht toen een anonieme beller op 16 oktober 2012 belde naar de afdeling Jeugdzaken van de politie om aan te geven dat een meisje in een pension op de hoek van de Saramacca- en Ladesmastraat prostitueerde. De politie heeft in de pension een van de verdachten en het meisje aangetroffen.

Tijdens het verhoor verklaarde het meisje dat zij van de verdachte daar seks met mannen moest hebben. De klanten gaven het geld voor seks aan de verdachte, terwijl zij niets ontving. Er waren meerdere minderjarige meisjes die seks moesten hebben met verschillende mannen. Indien er werd geweigerd, moesten ze slagen incasseren. De meisjes werden gedwongen om alcohol en sigaretten te gebruiken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.