PARAMARIBO –  De advocaat Chas Mijnals van de teruggeroepen parlementsleden Diana Poki en Waldi Ajaiso zegt sterk het gevoel te hebben dat de rechter de volksvertegenwoordigers in het gelijk zal stellen. Hij heeft vandaag in repliek aan de rechtbank voorgehouden dat het royement van de beide BEP leden op ondeugdelijke gronden heeft plaatsgevonden. De parlementariërs hebben enige tijd geleden een kort geding aangespannen tegen het hoofdbestuur van hun partij, de BEP, die hen op een algemene ledenvergadering heeft doen royeren.

Overigens is de jurist van mening dat het recht tot terugroeping berust bij het volk en niet een partij bestuur. Naar verluidt hebben de geroyeerde leden bij de rechter aangevoerd dat de stukken tot hun royement, zolas gepresenteerd op de bewuste ALV valselijk zijn opgemaakt. De stukken die zijn ingediend bij het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) zijn volgens de parlementsleden ook valselijk opgemaakt.

Gesteld wordt dat de bewering van het BEP bestuur dat de kernen te Bronsweg en Guyaba het royement hebben ondersteund. Deze bewering onder andere van het BEP hoofdbestuur wordt nu aangevochten bij de rechtbank door de in ongenade gevallen BEP parlementariërs.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.