Door Johan Donner

PARAMARIBO – Het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert morgen en op donderdag 4 oktober 2012 in samenwerking met de Amazon Cooperation Treaty Organization (Acto) en de Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) het ‘Acto Nationaal Seminar: involving the Amazonian population’.

De ervaring leert dat Acto in Suriname weinig bekendheid geniet.

Dit seminar is bedoeld voor wetenschappers, nationale, subnationale en locale overheden, de business sector, civil society en de media. Het is gericht op uitwisseling van informatie inzake Acto en de politieke herlancering met het doel meer bekendheid te geven aan deze regionale organisatie, haar werkzaamheden en doelstellingen.

Aan de orde zullen komen het belang van het Amazone-gebied voor de Acto-lidlanden, de activiteiten en initiatieven die worden uitgevoerd, de voordelen van deze samenwerking en de methoden die geïdentificeerd kunnen worden om de Amazonische bevolking en andere relevante actoren te betrekken bij Acto-aangelegenheden.

Het Amazone Samenwerkingsverdrag (Amazon Cooperation Treaty: ACT) werd op 3 juli 1978 getekend door de 8 landen die deel uitmaken van het Amazone- gebied: Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela.

Het doel was “het ondernemen van gezamenlijke activiteiten ter bevordering van de harmonieuze ontwikkeling van die delen van het grondgebied van elk der lidstaten die deel uitmaken van het Amazone-bekken en het continentaal Amazone-gebied”.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.