PARAMARIBO, 9 nov – “Als het kon, had ik het nu op de stoep van het kabinet van de president gesmeten.” Dit zegt dierenrechtenactiviste Cynthia Ashruf van de eremedaille die ze niet lang geleden van president Desiré Bouterse kreeg. Aanleiding is het voornemen van de regering om loslopende honden van de straat te verwijderen. Het gaat weliswaar om een tijdelijke maatregel.

De honden moeten net zo lang van de straat blijven als het bezoek duurt van buitenlandse parlementariërs. Het betreft de deelnemers aan de conferentie van de EU en de ACP-groep van voormalige koloniën. Wat vooral stuit is dat de regering niet geïnteresseerd lijkt in een degelijke aanpak. “Wij willen een structurele oplossing”, zegt Ashruf tegenover de Ware Tijd. Haar stichting Henk Abrahams wordt vaker geraadpleegd.

Dit gebeurt steevast aan de vooravond van internationale activiteiten. Ashruf is ook nu weer uitgenodigd door Openbaar Groen, de milieusectie van het ministerie van Openbare Werken. De activiste vraagt zich af wat er zal gebeuren als de bezoekers straks te horen krijgen dat de hondjes omwille van hen zijn weggemoffeld. Om er zeker van te zijn dat het ook bekend wordt, zal zij onder meer de EU aanschrijven. De overheid moet zich maar eens eindelijk van haar dierenbeschermende taak kwijten.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.