PARAMARIBO-De bekende Amerikaanse acteur Larry Hagman is overleden. Hij werd 81 jaar oud.

Bij het grote publiek was hij vooral bekend door zijn rol van J.R. Ewing in de populaire televisieserie Dallas. Hagman had sinds 2011 keelkanker. Hij overleed aan de gevolgen van die ziekte. Dit meldt de NOS vandaag.

Van 1978 tot 1991 speelde hij dertien seizoenen lang de rol van de Texaanse miljonair J.R. De aflevering ‘Who shot J.R.?’ is nog altijd de op een na best bekeken aflevering in de geschiedenis van de televisie.

Hagman werd 21 september 1931 geboren in Fort Worth, Texas. Hij begon zijn televisiecarrière in 1961 met een aantal gastrollen in series. Zijn eerste grote rol speelde hij in de sitcom ‘I Dream of Jeannie’, waarin hij naast Barbara Eden een hoofdrol vervulde.

Na Dallas presenteerde hij de documentairereeks ‘Lone Star over de geschiedenis van Texas. In 1996 en 1998 kroop hij weer in de huid van J.R. Ewing voor twee televisiefilms. En in 2012 speelde hij opnieuw J.R. in een geheel nieuwe Dallas-serie.

Hagman was verder ook te zien in de dramaserie Orleans en speelde mee in de film Primary Colors naast sterren zoals John Travolta, Emma Thompson en Kathy Bates.

In 1995 onderging Hagman een levertransplantatie. Door zijn jarenlange drankmisbruik functioneerde zijn lever nauwelijks meer. Na de transplantatie begon hij zich in te zetten voor de U.S. Transplant Games, een organisatie die mensen bewust wil maken van het belang van orgaandonaties. Hij kreeg daar een onderscheiding voor.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.