PARAMARIBO, 28 aug – Suriname zal ongeveer anderhalf miljoen dollar moeten ophoesten voor het organiseren van de parlementaire bijeenkomst van de ACP en de EU. Volgens parlementariër Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) is de begroting al ingediend bij het ministerie van Financiën. Er worden minstens vijfhonderd gasten verwacht rond eind november.

Dan vindt de reguliere bijeenkomst plaats in Paramaribo. Het parlement heeft de begroting zelf opgesteld en vindt de kosten best meevallen. “Uit ons onderzoek blijkt dat andere landen gemiddeld een bedrag van tussen de twee en vijf miljoen dollar hebben uitgegeven”, zegt Parmessar tegenover de Ware Tijd. De grootste kostenpost is de locatie waar de conferentie gehouden wordt. Ook transport slokt aardig wat op.

Het organisatiecomité heeft nu de handen vol. Er moet nog van alles worden voorbereid. Onder meer staat een trip naar Nederland en België op program. Daar moet nog het een en ander worden doorgepraat met de ACP en de EU. Het is niet uitgesloten dat ook staatshoofden de conferentie bijwonen. Europarlementariërs trachtten eerder dit jaar de conferentie in een ander land te krijgen. Hun collega’s van de ACP verzetten zich met succes.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.