PARAMARIBO, 13 sep – Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, zal wel altijd een volksziekenhuis blijven. Dit zei Eddy Joemmankhan bij zijn afscheid als directeur van Surinames grootste ziekeninstelling. En enig medisch academisch instituut. In ruim elf jaar is aan de aard van het AZP niets veranderd, de modernisering ten spijt.

Het laatste was haast drastisch en radicaal. Het ziekenhuis staat op het punt een universitair medisch centrum te worden. De samenwerking met de medische faculteit van de universiteit is al die richting uit ontwikkeld. “We hebben hard gewerkt aan deze ontwikkeling. Maar het AZP zal altijd een volksziekenhuis blijven. er wordt rekening gehouden met de instelling van de Surinamer”, zegt Joemmankhan. De dienstverlening moet laagdrempelig blijven.

Het is ook wat het nieuwe management meekrijgt. “Ik laat het ziekenhuis in alle rust achter. De omgeving moet in rust zijn. Dat is de situatie nu en we moeten die koesteren”, aldus Joemmankhan. Zijn opvolger, Antoin Brahim, zal ruim vier maal meer loon trekken als directeur. Brahim komt over van een particulier bedrijf. De vorige minister van Volksgezondheid, Celsius Waterberg, had een andere kandidaat, maar die haalde de politieke voorselectie niet.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.