PARAMARIBO, 6 jul – Het is ongehoord dat Waldi Adjaiso en Diana Poki bedreigd worden met verwijdering uit het parlement. Dit stelt A Combinatie, AC. In een brief aan het Centraal Hoofdstembureau stelt AC-leider Ronnie Brunswijk dat de twee niet teruggeroepen mogen worden. In elk geval zou de politieke partij Bep die bevoegdheid missen.

Toch is het op aangeven van Bep dat de twee permanente verwijdering boven het hoofd hangt. Bep beroept zich op de Terugroepwet. Het Centraal Hoofdstembureau heeft de betreffende procedure ingezet. Adjaiso en Poki waren tot vorig jaar lid van de Bep. Toen de partij zich terugtrok uit AC, weigerden de twee mee te gaan. Bep vormde toen een eigen fractie met zijn twee overgebleven parlementariërs. De twee dissidenten werden geroyeerd.

Poki zegt tot twee keer toe schriftelijk te hebben geprotesteerd. Daar is nooit op gereageerd. Beide parlementariërs menen nog steeds lid te zijn van Bep. In zijn brief stelt Brunswijk dat de twee op naam van AC zijn verkozen tot parlementariër. AC is nog intact en dus nog vertegenwoordigd in het parlement. De terugtrekking van Bep zou daar niets aan veranderd hebben. Als de twee inderdaad vertrekken, worden ze vervangen door twee leden van Brunswijks Abop.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.