PARAMARIBO, 25 sep – Als het aankomt op het aantrekken van buitenlandse investeringen, heeft de regering tot nog toe niet meer gepresteerd dan lippendienst. Dit stelt directeur Sigmund Proeve van De Surinaamsche Bank, DSB. Waar het stimulerende maatregelen betreft, is er weinig tot niets gedaan. Economisch en financieel mag het dan goed gaan, maar dat heeft meer met andere factoren te maken. De regering zelf laat het behoorlijk afweten.

Toch heeft de regering Bouterse veel beloofd om het zowel lokale als buitenlandse investeerders naar de zin maken. “Ik sluit mij bij de mensen aan, die zeggen dat het financieel gezien goed gaat met Suriname, vooral vanwege het beleid van de Centrale Bank van Suriname. Maar daar waar het om activiteiten gaat die te maken hebben met de reële economie, op het bord van de regering, zou meer slagvaardigheid op zijn plaats zijn”, zegt Proeve tegenover de Ware Tijd.

Ook in het doejaar dus van de regering is het allemaal uitgebleven. Zeker in dit opzicht is er weinig onderscheid te merken met de vorige bestuurders. Het was juist het ‘gebrek aan daadkracht’ waar toen zoveel op werd afgegeven. “Het is nu tijd dat de beloften omgezet worden in daden”, aldus Proeve. De hoop is nu gevestigd op de jaarrede van president Desiré Bouterse. Proeve vindt ook dat het onderwijs meer afgestemd moet worden op de arbeidsmarkt. Meer huiswerk dus.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.