PARAMARIBO, 10 sep – Het aantrekken van buitenlandse krachten is pure noodzaak. Dit zegt minister Michael Miskin van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Grote bedrijven als Suralco en Staatsolie doen het al. Het gaat dan om hoogontwikkeld kader. Daarmee is een onomkeerbare trend ingezet.

Suriname moet zich snel aanpassen aan de snelle veranderingen in de wereld. De behoefte van bedrijven moet op die veranderingen worden afgestemd, wat ook een zeker druk legt op het soort kader waar behoefte aan is. En lang niet altijd kan Suriname in die behoefte voorzien. Dus moet het maar van elders komen. “Ik denk dat de arbeidsmarkt er de komende tien jaar anders gaat uitzien als we deze mensen aantrekken”, zegt Miskin tegenover STVS.

Wellicht is er een zekere overdracht van kennis en vaardigheden. Zo wordt de nood een deugd en zal Suriname op termijn profiteren. Een andere veranderingsfactor is de vrije beweging van hoger kader binnen de Caribische Gemeenschap, Cariicom. Het betekent niet dat lokaal niets gedaan hoeft te worden.”Natuurlijk is er een taak weggelegd voor het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling en de universiteit voor het opleiden van hoger kader”, aldus Miskin.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.