PARAMARIBO, 2 apr – Het aantal veroordeelde gevangenen neemt af. Volgens minister Edward belfort van Justitie & Politie is er landelijk sprake van een terugval in de gevangenisbevolking. Formele cijfers zijn niet meteen beschikbaar om deze bewering te staven. Belfort heeft wel vernomen van de politieleiding dat er bepaalde aanwijzingen zijn.

Tot de belangrijkste behoort de verminderde behoefte aan voeding. Er wordt minder eten besteld. En als dat niet te maken heeft met een of ander rigide dieet, dan duidt dat op een bepaalde ontwikkeling. “De cellenhuizen zijn niet meer overbevolkt. Er wordt aanzienlijk minder voeding besteld en dat is een goede ontwikkeling”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Ook is vastgesteld dat de groep draaideurcriminelen aan het verminderen is.

Voor Belfort is er al genoeg aanwijzing dat het de goede kant op gaat. Hij vermoedt dat de vakopleidingen die nu in de gevangenissen worden gegeven, vruchten afwerpen. Als het even kan, moet het resocialisatieplan ook de samenleving ten goede komen. “De mensen die in de strafinrichtingen zitten worden bijgeschoold. Gedetineerden hebben al een school gebouwd in Nickerie en zijn nu bezig met een tweede”, aldus Belfort.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.