PARAMARIBO, 13 jul – De aanpak van illegaliteit in het binnenland wordt naar een hoger niveau getild. Dit zegt Mark Karg, nationaal coördinator terrorismebestrijding. Een van de prioriteiten is de luchthaven te Zorg en Hoop. Daar wordt de controle op vluchten naar het binnenland strenger. Bagage wordt ondersteboven gehaald. Uit pure nood, meent Karg.

Gebleken is dat er onder meer wapens gesmokkeld worden naar het binnenland. “Criminelen zoeken andere methodes, nu er overal wegblokkades worden gepleegd. Regels die er al waren zijn aangescherpt en moeten worden nageleefd”, zegt Karg tegenover de Ware Tijd. zorg en Hoop levert de belangrijkste luchttoevoer naar het binnenland. Met de goudkoorts is het passagiersaanbod drastisch gestegen de laatste jaren.

Tegelijkertijd is ook de onveiligheid toegenomen. Onlangs werden twee politieagenten in buurland Frans Guyana doodgeschoten. Sindsdien zijn aan beide zijden van de grens meer veiligheidsmaatregelen getroffen. De Fransen verdenken een Braziliaanse bende van een reeks gewelddadigheden, inclusief de moord op de agenten. Karg zegt dat met de beveiliging op de luchthaven, een belangrijke aanvoerlijn is afgesneden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.