De minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed ,heeft zich aan zijn belofte gehouden. Tijdens een bezoek aan het rijstdistrict Nickerie had hij aangegeven dat hij de houten delen die bevestigd zijn op de Henarbrug zou laten vervangen door stalen roosters

Minister Nurmohamed maakte in juni dit jaar deel uit van de presidentiële delegatie die aanwezig was in het Nickerie. De bewindsman heeft toen van die gelegenheid gebruikgemaakt en enkele lopende en startende OW-projecten bezocht.

Sinds 2021 is het OW-ministerie bezig met rehabilitatiewerkzaamheden van de Oost-Westverbinding. Aan de wegstrekking Jenny-Henar wordt al geruime tijd gewerkt. De situatie van de Henarbrug werd toen ook persoonlijk waargenomen. Hierbij werd beloofd dat de houten stukken op het brugdek vervangen zouden worden door stalen roosters. 

Beginfase aanpak 

De houten delen zorgden voor een hele gevaarlijke situatie op de brug. Autobanden werden vernield en het uitwijken voor de gevaarlijke delen had zo ook zijn risico’s. De vrachtwagens die dagelijks de route Paramaribo-Nickerie vice versa onderhouden moesten met al hun lading ook over de brug te gaan en dat maakte de situatie nog erger. 

Afronding van de werkzaamheden

De burgers vroegen de minister om hulp. De minister heeft dus woord gehouden en de roosters die geplaatst moesten laten plaatsen. De brug is nu in de fase van afronding. Ook de leuningen die bevestigd zijn op de brug werden vervangen.

Vanaf 18 juli werd de brug voor drie weken afgesloten. Vanwege het feit dat machines tijdens de werkzaamheden op de brug zouden staan, werd een beroep gedaan op het vrachtverkeer om na 17:00 uur daarvan gebruikt te maken. De politie was ook op de locatie om de nodige aanwijzingen te geven. De burgers die gebruikmaken van deze brug zijn de minister erkentelijk dat hij zich heeft gehouden aan alle gemaakte beloftes en zien nog meer van zulke daden tegemoet in de nabije toekomst. Vooral de zandwegen in het district behoeven aandacht.

Het feit dat er al een start is gemaakt, is hoopgevend voor de bewoners.

GW

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.