PARAMARIBO, 25 aug – De aanstaande strengere aanpak van het geldverkeer buiten de handelsbanken, is een goede zet. Dit zegt voormalig minister van Financiën, Wonnie Boedhoe. Alle regelgeving op het gebied van cambio’s en overboekingkantoren is welkom. Modernisering van de financiële sector is hard nodig. Het scheiden van het valuta wisselen en geldovermaking had al lang moeten gebeuren.

Dat de cambio’s of geldwisselkantoren nu ophef maken, slaat eigenlijk nergens op. “De regels voor beide diensten zijn gewoon te verschillend. Dan zouden cambio’s moeten accepteren dat ze aan de veel strengere regels voor overmakingkantoren moeten voldoen”, zegt Boedhoe tegenover de Ware Tijd. Een tegenargument is dat de scheiding extra kosten en rompslomp kost. De administratie moet gescheiden worden. De autoriteiten vinden juist dat behoorlijk.

Controle moet op elk moment kunnen. Het wetsvoorstel op geldovermakingen is er helemaal op ingesteld. Ook andere voorzieningen als het verdelen van de aandelen, zijn volgens de wetgeving op het bankwezen. Boedhoe denkt dat de bedrijven zich onnodig ongerust maken. Een rein geweten vreest immers geen aanklacht. “Het zal geen gevolgen hebben voor hun bedrijfsvoering. Als de bedrijven zorgen dat er geen aanleiding is voor zo’n onderzoek, hebben ze geen probleem.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.