PARAMARIBO, 3 sep – Een toespraak van parlementariër André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) is niet goed aangekomen bij zijn toehoorders. Het betreft personen die illegaal grond innamen in de wijk Leiding 21, in het district Wanica. Als het van Misiekaba afhangt worden hun ruim honderd woningen binnenkort afgebroken. De overheid pikt geen illegale occupatie meer.

Het beeld van mensen uit vooral het binnenland die grond pikken, moet definitief verdwijnen. Maar volgens de mensen zelf is dit geen oplossing voor een diepgeworteld probleem. “Misikaba woont zelf niet in het binnenland, maar hij stuurt ons erheen. Als ze er straten aanleggen en scholen opzetten, gaan wij terug. Ik vraag aan de regering die faciliteiten voor ons te creëren. Gegarandeerd zeg ik dat zeventig procent van ons Paramaribo verlaat”, zegt bezetter Sergio Lonswijk tegenover de Ware Tijd.

Bovendien speelt de sociale achterstelling van het binnenland. “Ik weet dat het binnenland het beste voor ons is, maar er is daar geen ontwikkeling en werkgelegenheid. Onze kinderen kunnen tot de zesde klas naar school. Ze moeten noodgedwongen naar Paramaribo voor vervolgonderwijs. Niet altijd hebben we het geld om internaten te betalen”, aldus Lonswijk. Misikaba bezocht de wijk als lid van de parlementaire commissie Occupatie.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.