PARAMARIBO, 5 nov – De aanleg van een zeedijk voor het district Coronie gaat mogelijk niet door. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, zijn er redenen voor heroverweging. Het door de vorige regering opgezette project zou wel eens overbodig kunnen blijken. De huidige machthebbers willen meer rekening houden met de plaatselijke omstandigheden.

In Coronie is er sprake van zowel landverlies als –aanwas. Door de werking van instromend zeewater bestaat de kans best dat de dijk zijn werking mist. Door landaanwas kan het namelijk voorkomen dat de dijk ineens kilometers verwijderd staat van de zee. Lokale bewoners hebben al bedenkingen geuit. “Vanwege de ontstane situatie bekijken we nu in hoeverre we daar nog een dijk moeten aanleggen”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd.

De dreiging zou zijn afgenomen. Kennelijk een andere situatie dus dan onder de vorige regering. Die vond het op gegeven moment nodig de gehele kustlijn te beschermen. Als onderdeel van een groter plan werden dijken voor Coronie en Commewijne opgezet. Voor de uitvoering werd geld uit de Nederlandse ontwikkelingspot gereserveerd. Beide projecten werden toegewezen aan MNO Vervat. De inzichten zijn ook voor Commewijne anders, waar de dijk deels wordt voltooid.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.