PARAMARIBO – “De door president Desi Bouterse aangekondigde agrarische ontwikkelingen en met name de opzet van een modern groot landbouw bedrijf in ons land met investeerders en technologie  uit Israël is verrassend positief.” Dit zegt de voorzitter van de Landbouw Coöperatie Kwatta, Wim Baynath, die tegelijkertijd  een beroep doet op de regeringsleider om te voorkomen dat het weer jaren gaat duren voordat deze plannen worden uitgevoerd.

Baynath wil ook dat het staatshoofd de lokale ondernemers aangeeft hoe ze in deze nieuwe ontwikkelingen zullen passen. Hij vraagt zich af of dergelijke grote agrarische bedrijven, waarvan er meerdere zijn aangekondigd met lokale arbeidskrachten of buitenlandse zullen werken en op welk gebied de Surinaamse ondernemers kunnen samenwerken met de buitenlandse investeerders.

Baynath zegt dat de Surinaamse boeren garant staan voor het helpen maken van ons land tot de voedselschuur van de regio en zelfs de rest van wereld. Het probleem is volgens de agrarische ondernemer dat vanuit de overheid  meer aangepakt moet worden, zoals het particuliere bedrijfsleven dat doet. Hij doet daarom een beroep op president Desi Bouterse om te waken dat het gewenste tempo nimmer verslapt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.