Mrs. Immaculee Uwanyiligira, Ambassador of Rwanda in the Netherlands, Mitra Rambaran, CDA kandidaat 2e Kamerverkiezingen en Kathleen Ferrier, tot eind september Kamerlid voor het CDA.


In een reeks van 6 statements in samenspraak met Mitra Rambaran maken wij van N Communication, de Surinaamse gemeenschap deelgenoot van een campagne die zich ook in Suriname zal voortbewegen op weg naar de 2e Kamerverkiezingen van 12 september a.s. in Nederland. Vandaag het derde deel.

Eind september verlaat Kathleen Ferrier de Tweede Kamer. Ze heeft er dan dik tien jaar in de politiek opzitten. Deze stonfutu van het CDA is trots dat ze het langst zittende Nederlandse Kamerlid van Surinaamse afkomst is. In Suriname hoor ik stemmen opgaan van Mitra wordt de nieuwe Ferrier binnen het CDA gebeuren in de top.

NC: Hoe kijk je er tegen aan; om vergeleken te worden met Kathleen Ferrier, voormalig Kamerlid van het CDA?

Mitra: Ik ken Kathleen Ferrier heel goed. Ik heb grote bewondering voor haar gedrevenheid en haar solidariteit. Vaak heb ik met haar mogen sparren over dingen waar ik tegenaan liep. Onze gezamenlijke geschiedenis gaat terug in de tijd, toen haar vader Johan Ferrier, laatste gouverneur en later de eerste president van Suriname en mijn vader Johannes Rambaran, de eerste Hindostaanse predikant van de EBG, lid waren van de Rotary club in de jaren 70 van de vorige eeuw. Bij mijn ontmoetingen in Nederland met Johan Ferrier wist hij nog altijd precies wie mijn vader was. Ik vind het een eer om met Kathleen Ferrier vergeleken te worden, maar zij is een uniek mens en ik ben dat ook. Maar als de Surinaamse gemeenschap mij zo wil classificeren, neem ik dat graag aan.

Morgen deel 4 uit deze reeks.

Kenneth Niekoop

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.