Enige tijd geleden heeft Suriname van een internationaal bureau een positieve ranking gehad voor wat betreft het economisch beleid. Meteen klommen de tegenstanders van het huidige kabinet in de pen om deze waardering te bekritiseren dan wel het toe te schrijven aan de verdiensten van het vorig kabinet, Venetiaan-Sardjoe.
Vandaag is er weer nieuws.

“Suriname stijgt als land van B+ naar BB-. Fitch Ratings heeft het land op drie niveaus opgewaardeerd. De kredietwaardigheid van vreemde valuta en lokale valuta op lange termijn gaan eveneens van B+ naar BB-. Volgens Fitch zijn de vooruitzichten van het land stabiel. De kredietwaakhond geeft Suriname ook een B voor zijn vreemde valuta beleid op korte termijn. De opwaardering van Suriname weerspiegelt de expliciete verbintenis van de autoriteiten om de begrotingsonevenwichtigheden in toom te houden en om de prijs en wisselkoersen stabiel te houden. Ook geeft het de positieve investeringscyclus en de groeiperspectieven van het land weer, meldt Reuters.”

De vraag is nu wie de eer moet toekomen. Misschien dat de critici, zoals een bekende H.R., het antwoord hierop kunnen geven. H.R. beweerde namelijk dat het huidige kabinet profiteert van de verdiensten van het vorig kabinet. Aan hem de vraag of dit ook pronken met andermans veren is? Ik blijf erbij dat het beleid van de regering Bouterse vruchten afwerken, maar dat die zuur blijken te zijn voor zij die zich anders voorgesteld hadden en zich als onheilsprofeten gedragen.

M. Ooster

In de rubriek ‘Ingezonden’ stelt GFC Nieuws een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.