Vaak is men geneigd om negatief te praten over de mens. De slechte kanten worden vaker belicht en men heeft geen of minder oog voor de goede zijden. Je zou haast willen geloven dat er geen eerlijke mensen meer zijn. Maar niets is minder waar!

Gisteravond werd ik voor de zoveelste keer geconfronteerd met de goede en eerlijke kant van de mens. Niemand minder dan de welbekende en door velen geliefde Guno Ravenberg heeft persoonlijk geïllustreerd dat er nog veel eerlijke mensen in Suriname rondlopen.

Toen ik gisteravond laat thuiskwam had ik geen idee dat mijn portemonnee per ongeluk voor een supermarkt in Paramaribo – Noord op de grond was gevallen. Totdat mijn mobiele telefoon constant overging. Het was Guno Ravenberg. “Ben jij je portemonnee kwijt”, vroeg hij. Hij had een businesscard gevonden met mijn GSM nummer erop.

Na enig gezoek kwam ik tot te ontdekking dat dit inderdaad het geval was. “Ik rijd terug naar de winkel waar je het bent kwijtgeraakt, kom het halen ik wacht op je.” Na een paar minuten ontmoette ik Guno die mijn portemonnee netjes met inhoud, er waren euro’s  en Surinaamse biljetten in, aan mij terug gaf.  Guno is één van de oprechte Surinaamse personen die ons zo het goede voorbeeld geven. Waren er maar meer zoals hij!

GFC

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.