PARAMARIBO- Het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname biedt De Nationale Assemblee op komende dinsdag 8 mei een Petitie aan met het verzoek om de Amnestiewet 2012 die op 5 april is aangenomen in De Nationale Assemblee, en de volgende dag bekrachtigd door de Waarnemend President, in te trekken.

Bij en na de aanname van de Amnestiewet 2012 in de Assemblee is er grote onrust ontstaan binnen de Surinaamse en de Internationale gemeenschap, oordeelt het Comité. Verschillende Nationale en Internationale Mensenrechten Organisaties en Instellingen hebben duidelijk blijk gegeven van hun afkeuring voor de aanname van de Amnestiewet 2012, en daarmee de poging schuldigen buiten vervolging te stellen.

De mensenrechtenschendingen in Suriname van de jaren ’80 waaronder niet alleen de Decembermoorden 1982, Moiwana ’86 en de moord op inspecteur Goodings, eisen een eind aan rechteloosheid en het vrij rondlopen van (niet) vervolgde daders, stellen de initiatiefnemers in een vandaag uitgegeven communiqué.

.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.