Een 9-jarig Amerikaans meisje heeft genoeg geld opgehaald via crowdfundingsite Kickstarter om haar eigen role-playing game te maken.

Mackenzie Wilson vroeg 829 dollar om naar een kamp te gaan waarin dit aan kinderen tussen 9 en 12 geleerd wordt, maar heeft inmiddels al bijna 20.000 dollar toegezegd gekregen van meer dan 1000 mensen.

Wat ze met het extra geld gaat doen is nog niet bekend, maar ze zal in ieder geval investeren in een eigen laptop om de game op te maken. Hiervoor gebruikt ze het programma RPG Maker.

Het meisje zegt te willen bewijzen dat ze dit spel daadwerkelijk afkrijgt, en het ook zelf kan betalen. Haar twee oudere broers geloven dit niet, meldt ze via haar moeder op de Kickstarter-pagina.

Verder hoopt ze andere meisjes en vrouwen enthousiast te maken voor een baan in de technologiewereld. Voor 10 dollar verzekeren donateurs zich van het spel, dat in juli van dit jaar uit moet komen.

Wie 10.000 dollar of meer toezegt, krijgt onder meer een persoonlijke verontschuldiging van haar broers als ze het spel uit weet te brengen. Van die mogelijkheid heeft nog niemand gebruikgemaakt.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.