PARAMARIBO, 14 jun – Het vonnis van de Krijgsraad in het strafproces rond de decembermoorden is al uitgevoerd. Dit zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi. De opdracht in het op elf mei uitgesproken vonnis is reeds volbracht door het Openbaar Ministerie. Voor Punwasi was er inderdaad sprake van niets minder dan een vonnis. Bepaalde juristen zien het anders.

Volgens hen is er eerder sprake van een tussenvonnis of een beschikking. De Krijgsraad zou de ruimte hebben gelaten voor alsnog een definitief vonnis. Dit moet vooral de nabestaanden van de slachtoffers hoop geven. “Het is geen tussenvonnis, het is geen beschikking. Het is een gewoon vonnis, het is een eindbeslissing, zoals genoemd wordt in het wetboek van strafvordering”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd.

Het OM moest uitzoeken of met de amnestiewet niet is ingebroken in het strafproces. “We hebben voldaan aan de uitvoering van het vonnis”, aldus Punwasi. Wat er precies is gedaan, blijft voorlopig onbesproken. Punwasi verwacht dat de krijgsraad er per openbare zitting ruchtbaarheid aan zal geven. “Het is geen geheim maar het ligt niet op de weg van het OM om de uitvoering van een vonnis bekend te maken.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.