De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning (ORAG), waar vicepresident Ronnie Brunswijk leiding aan geeft, heeft op 23 juli goedkeuring gegeven voor de aanschaf van 550 vuilcontainers en 150 afvalkorven voor de Vuilophaal en -verwerkingsdienst van het ministerie van Openbare Werken (OW), zo meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident dinsdag 3 augustus.

De inhoud van de vuilcontainers varieert tussen de 1.100 liter en 240 liter, terwijl de afvalkorven een inhoud hebben van 50 liter. Met de aanschaf van de vuilcontainers en de afvalkorven zal het ministerie zorgdragen voor een betere vuilophaal en -verwerking. 

Het is een taak van het ministerie van OW, dat het huishoudelijk vuil in Paramaribo en de overige districten wordt opgehaald. Voor de uitvoering van deze taak worden vuilcontainers verhuurd, doch doordat vele beschadigd zijn, was de noodzaak voor vervanging aanwezig.

Ook de bekende oranje afvalkorven, welke vooral in de binnenstad van Paramariboaanwezig zijn, zullen zoveel als mogelijk vervangen worden met nieuwe afvalkorven. Het ministerie hoopt op deze manier ervoor zorg te dragen dat er minder zwerfvuil aanwezig is, welke voor verschillende andere problemen kan zorgen.  De kosten voor de aanschaf van de vuilcontainers en de afvalkorven komen voor rekening van het ministerie.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.