Kantonrechter Dinesh Sewratan heeft gisteren zeven getuigen gehoord in de zedenzaak waarin een 50-jarige grootvader terecht staat. De eerste getuige was het slachtoffer. Het kind heeft haar verklaring in de raadskamer afgelegd. Ook haar twee nichten zijn als getuigen afzonderlijk in de raadskamer verhoord. Het slachtoffer verklaarde dat de opa haar tot twee keren toe heeft misbruikt. De eerste keer zou het in een hangmat zijn gebeurd en de tweede keer in de slaapkamer van de verdachte. Het 7-jarige meisje verklaarde dat de opa zijn vinger in haar geslachtsdeel heeft gestopt. Na de handelingen masturbeerde de verdachte. De twee nichten verklaarden elk dat de opa hun nooit heeft betast. Één van de nichten verklaarde dat het 7-jarige slachtoffer haar heeft vertelde dat haar moeder met een man een pornofilm heeft bekeken om vervolgens seks met hem te hebben.

Ook een tante van het meisje, een dochter van de verdachte, is gehoord. Zij hield vol dat haar vader nooit seksuele handelingen met het slachtoffer heeft gepleegd. Zij betitelde het meisje als een moeilijk opvoedbaar kind. Ook schilderde zij de moeder van het meisje af als een losbandige vrouw. De moeder onderhield een relatie met de zoon van de verdachte. Later is zij een relatie aangegaan met de verdachte zelf, dus met haar schoonvader. De moeder verklaarde dat zij van een familielid vernam dat haar dochter is misbruikt door haar opa. Volgens verklaringen van de verdachte heeft hij de moeder van het meisje weggejaagd. Om wraak te nemen, heeft zij haar dochter beïnvloed om valse verklaringen af te leggen.

De opa verklaarde dat hij het meisje op een dag vroeg om zijn grijze draden weg te halen. Het meisje zat op de verdachte zijn rug en bewoog zich alsof zij op een paard zat. De verdachte heeft haar toen gewaarschuwd. Op een dag toen het meisje bij de opa ging slapen, heeft zij de hand van de verdachte gepakt en op haar geslachtsdeel geplaatst. Hiervan was de dochter van de verdachte wel op de hoogte. Zij gaf aan dat haar vader tegen het meisje had geschreeuwd en dat zij huilend uit de kamer kwam. De dochter van de verdachte verklaarde dat het feit nooit en te nimmer in haar woning zou zijn gebeurd, want zij laat de meisjes nooit achter met haar vader. Haar vader is een diabeet. Als gevolg van zijn suikerziekte kan hij niet meer zo best zien. Nadat de rechter alle zeven getuigen had gehoord, werd de zaak verdaagd naar 21 november. Opa blijft aangehouden.

Saskia Bandhan 

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.