De politie van het bureau Kwatta heeft zaterdag 3 december het lijk van de 66-jarige Moennoe Moebarak in verre staat van ontbinding in zijn woning aan de Steenbokstraat aangetroffen.

De agenten hadden een telefonische melding ontvangen, dat er een lijk was in een woning op voormeld adres en gingen ter plekke voor onderzoek. Het bleek te gaan om de ondernemer Moennoe die alleen op dat adres woonachtig was. Het lichaam van de man was gekneveld en het huis was overhoop gehaald. Naar zeggen van buurtbewoners was Moennoe voor het laatst op zondag 27 november.

De zoon van de overledene, die in het buitenland is en zijn vader niet kon bereiken, belde een buurman om een kijkje voor hem te nemen bij zijn vader thuis. Bij die gelegenheid ontdekte de buurman het lichaam van de ondernemer en schakelde direct de politie in. Het vermoeden bestaat dat er misdrijf in het spel is.

Het lichaam van Moennoe is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.