PARAMARIBO-De kantonrechter gaat op 21 november verder met de zaak waarbij een 50-jarige man zich moet verantwoorden voor het misbruik van een zevenjarige meisje in Commewijne. Woensdag heeft de rechter zeven getuigen gehoord. Het slachtoffer verklaarde dat haar grootvader, toe ze een keer bij hem in de hangmat lag, tot twee keren toe met zijn vingers aan haar geslachtsdeel is gegaan. Ook in de avonduren kwam de opa zijn onfrisse praktijken uithalen.

Haar stiefmoeder verklaarde niets af te weten van het seksueel misbruik. Ze beweerde ook niets gehoord te hebben. Een tante van het slachtoffer verklaarde dat zij het kind vanaf haar tweede jaar opvoedt. Ze had wel opgemerkt dat het meisje zich anders gedroeg als ze bij haar moeder was geweest. De tante verklaarde voorts zegt dat zij kinderen nooit alleen achterlaat met de verdachte, haar vader, die ook diabeet en slechtziend is.

De moeder van het slachtoffer beaamde tegenover de rechter een relatie met de 50-jarige man en diens zoon te hebben gehad. Het meisje is een kind van de zoon van de verdachte. Ze had het kind na een ruzie achtergelaten bij de familie van de man en had de woning verlaten. Toen zij het meisje een keer ging afhalen, hoorde zij over het seksueel misbruik.

Twee nichtjes van het misbruikte meisje verklaarden dat het slachtoffer zelf op het bed van de verdachte zou zijn gegaan. Ze zouden gezien hebben hoe het meisje een keer de hand van haar opa op haar geslachtsdeel had gezet. De verdachte ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel misbruik. Hij verklaarde dat het zevenjarig meisje zelf bij hem kwam en zijn hand pakte en op haar schaamdeel zette.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.