PARAMARIBO- Op 5 mei aanstaande staat er een grote gezamenlijke massameeting van de NDP, PL en ABOP gepland. Dan zal er onder meer een gewijzigd ministersteam aan de gemeenschap worden gepresenteerd. Ook de kracht van de combinatie wil men daarmee illustreren. GFC Nieuws maakte gisteren al bekend dat de huidige Surinaamse regeercoalitie met een gereduceerd aantal zetels van 30 verder gaat regeren. Dit besluit is gisteravond unaniem genomen tijdens de coalitietop.

De NDP, ABOP, KTPI Nieuwe Stijl en de Pertjajah Luhur (PL) zullen voortaan met 30 zetels een coalitiemeerderheid vormen in het parlement. De NDP 21, PL 6 en ABOP met  3 zetels. Zondagavond waren de contouren van deze plannen al uitgebreid  besproken. De afspraak tussen partijen is, dat er nu een hecht blok is gevormd dat de politieke rit tot 2015 zonder scheuren zal uitrijden.

Met het besluit van president Desi Bouterse, Paul Somohardjo en Ronny Brunswijk om de BEP en Nieuw Suriname officieel buiten te coalitie te sluiten, is ook het einde ingeluid van de BEP ministers in het huidige kabinet. Binnen de hoogste leiding van het land wordt nu druk gediscussieerd over de bemensing van de binnenkort vacante ministersposten. Het is  overigens nog niet helemaal zeker dat Sociale Zaken minister Alice Amafo het veld moet ruimen.

De kans dat de Pertjajah Luhur het beheer over nog een departement krijgt is groot. Gedacht wordt aan een post als onderminister.

Ook de groep onder leiding van Oesman Wangsabesari zal worden geaccommodeerd met een ministerie. De komende dagen gaan de politieke beraadslagingen door. De honneurs voor partijleider Paul Somohardjo, die vandaag voor een conferentie naar Chili is vertrokken voor het bijwonen van een conferentie, zal worden waargenomen door LVV minister Hendrik Setrowidjojo


.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.