Vijf met semi automatische geweren en vuistvuurwapens gewapende mannen hebben woensdagmiddag 17 augustus te Cassipora, district Para, getracht twee automobilisten te beroven. Daarbij werd een van de auto’s onder vuur genomen, maar geen van de inzittenden raakte gewond.

Het eerste slachtoffer, 39 jaar, werd in zijn pick-up op de weg door de verdachten gestopt. Van hem werden gestolen SRD 6.000 en een Hugo Boss-schoudertas.

De verdachten hadden de automobilist uit zijn auto getrokken en vervolgens werden zijn handen vastgebonden met tie wrap. Maar, terwijl de vijf overvallers druk bezig waren met hem, naderde een andere auto. Hierop renden de verdachten op die auto af om ook de bestuurder daarvan te beroven.

Op dat moment zag de 39-jarige automobilist kans om zich te bevrijden en rende het bos in.

De bestuurder van het tweede voertuig zag de verdachten op zich afkomen en reed toen met hoge snelheid achteruit. De verdachten openden vervolgens het vuur op die auto, die werd bestuurd door een 49-jarige man. In de auto zat ook nog een tweede man. 

Beide bleven ongedeerd en wisten ook te ontkomen. De onder vuur genomen auto heeft drie kogelinslagen, waaronder een in de voorruit en twee in de portieren. 

Het voertuig van het eerste slachtoffer werd door de verdachten achtergelaten en is terecht. Dit slachtoffer klaagde wel over pijn en werd met een visum naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo verwezen.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.