Voor de 3e keer stellen Quota International of Suriname en de Rotary Club Paramaribo Residence 30 jongeren van de 4e klas van 9 verschillende basisscholen in de gelegenheid om in een twee jaar durend educatief-recreatief programma “STUKA PRISIRI” zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.

Van 15 augustus 2013 tot en met 15 augustus 2015 voert Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname in opdracht van eerder genoemde serviceclubs dit educatief programma uit. Het project begon in 2006 en heeft o.a. als doel jongeren te stimuleren, ze een positief zelfbeeld te geven en ze te leren bewuste keuzes te maken, zegt Projekten in een persbericht.

15 jongens en 15 meisjes zijn na een selectieprocedure uitverkoren te mogen participeren in activiteiten die twee keer in de maand op de zaterdag worden georganiseerd. De activiteiten binnen het Stukaprisiriprogramma zijn o.a. educatieve activiteiten en educatieve dagtochten (bv.een plantagetocht op de Meriodia, leren discussiëren, ICT-vaardigheden), creatieve activiteiten (bv. leren bloemschikken, tekenen ),Sport en spel (bv. dammen, thaiboxen), bedrijfsbezoeken (bv. bakkerij Fernandes, Staatsolie N.V.) en diverse activiteiten voor persoonlijkheidsontwikkeling en voor het vergroten van sociale vaardigheden.

Evaluatie van de twee eerder uitgevoerde Stukaprogramma’s (2006-2009 en 2009-2012) heeft uitgewezen dat de deelnemers meer zelfvertrouwen hebben, talenten ontwikkelen en een voorbeeldrol in hun omgeving kunnen vervullen, zegt de organisatie. De service clubs hebben daarom besloten het project voort te zetten. Ook de ouders van de Stukapupillen komen aan bod binnen het program: een keer per kwartaal is er een ouderbijeenkomst waarbij onder leiding van deskundigen opvoedingsproblemen worden besproken en opvoedinsgadviezen worden gedeeld.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.