GFC NIEUWSREDACTIE- Op 28 januari hoort Suriname officieel wanneer de eerste COVID-vaccins in ons land verwacht kunnen worden.

Zoals eerder werd aangekondigd heeft ons land gekozen voor het Pfizer vaccin. Dit vaccin moet gekoeld worden bij een temperatuur van -80 graden celcius.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat er al gezorgd is voor koelcellen om het vaccin te kunnen opslaan. Behalve dit vaccin zijn er nog twee anderen die de regering in overweging heeft.

De regering doet alles eraan om vaccinatie tegen COVID-19 gratis te laten plaatsvinden. In eerste instantie zullen ruim 139.000 mensen in Suriname worden gevaccineerd. Er wordt samengewerkt met het bedrijfsleven om een fonds op te zetten ter garantie van de vaccins.

Als eerste zullen gezondheidswerkers die in de eerste linie staan, worden gevaccineerd. Het gaat om 1.300 tot 1.500 personen. Daarna volgen de ongeveer 2.000 mensen die in bejaardentehuizen verblijven.

Gezondheidswerkers in de twee lijn, mensen essentieel voor de nationale veiligheid, regeringsfunctionarissen, politie, onderwijzers, mensen boven de 60, personen die diabetes hebben, longziekten, hypertensie, kankerpatiënten en inheemsen zullen eveneens gevaccineerd worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.