Het Venezolaanse Instituut voor Cultuur en Samenwerking in Paramaribo heeft aan 272 studenten een certificaat uitgereikt vanwege het afronden van de Spaanse cursussen in de niveaus Basico I, Basico II, Basico III, Intermedio en Avanzado.

De uitreiking werd gecoördineerd door de Bolivariaanse Republiek van Venezuela, welke hier te lande wordt geleid door de zaakgelastigde Thais Romero Ferrer. Ook de desbetreffende leraren van het instituut, Juliëtte Landbrug, Legijem Kosoredjo, Mayra Cheong, Amier Irma en Patricius Mayland, waren aanwezig om dit heugelijk feit mee te maken.

In haar felicitatieboodschap benadrukte de zaakgelastigde dat zowel de lessen als ook de benodigde leermiddelen gratis worden aangeboden door haar regering. Op deze wijze wil men tegemoetkomen aan de drang en soms ook de noodzaak van  individuen en geïnteresseerden om Spaans te leren spreken.  Het is prettig om als zaakgelastigde te mogen constateren dat de pas geslaagden een beetje kunnen communiceren met hun Zuid-Amerikaanse broers en zusters.

Rudi Peroti (student-Avanzado) bracht namens alle leerlingen een dankwoord uit en zei tot slot: ‘Que viva Venezuela, que viva el Presidente Chávez!’

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.