Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- De Braziliaan Josué M. en zijn gelijknamige zoon die door de autoriteiten in het land al geruime tijd in de gaten werd gehouden, is vrijdagochtend aangehouden.

Josué heeft zich volgens de politie schuldig gemaakt aan oplichting en verduistering door ‘cliënten’ zover te krijgen om investeringscontracten in cryptocurrencies te ondertekenen, met de belofte dat ze 10% van het maandelijkse inkomen van het geïnvesteerde bedrag zouden ontvangen.

Hierdoor bouwde hij een fortuin op van grofweg 7.4 miljoen euro.

“Sommige slachtoffers kwamen erachter dat er geen maandelijkse winst was van het geïnvesteerde geld en dat de contracten vals waren.

“Hij misleidde hen, in een poging hen te laten geloven dat de winst rendement zou opleveren”, legt de politie uit via nieuwssite D24.

Hij zou naar schatting 300 slachtoffers hebben gemaakt.

Josué werkte samen met zijn 24-jarige zoon (foto) en andere mensen, en hield deze groep zich bezig met het witwassen van gelden door de aankoop van luxe auto’s, zegt de politie.

In de stad Manaus werden drie voertuigen van de merken BMW, Troller en Mini Cooper in beslag genomen, ter waarde van een miljoen euro.

In Brasília en São Paulo werden twee auto’s in beslag genomen, een van het merk McLaren en de andere van het merk Ferrari, ter waarde van elk ruim 900 duizend euro.

De politie werkt aan de opsporing van anderen die betrokken zijn bij de criminele actie.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.