Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » 2013: ‘The International Year of Water cooperation’

2013: ‘The International Year of Water cooperation’

Door Johan Donner

PARAMARIBO – De Verenigde Naties (VN) heeft 2013 uitgeroepen tot ‘The International Year of Watercooperation’ en jaarlijks wordt ‘World Water Day’ gehouden op 22 maart.

In verband hiermee heeft minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en commissie geïnstalleerd voor alle activiteiten in Suriname rondom ‘World Water Day 2013’.

In samenwerking met de Verenigde Naties (UN) en Unesco worden in dit verband in Suriname in de periode van 18 maart tot en met 23 maart 2013 verschillende activiteiten georganiseerd.

Het thema zal zijn: “Laten we ook zorgen, voor ‘t water van morgen”. Daarbij zal het belang van water vanuit verschillende hoeken worden bekeken.

Scholen, overheidsinstellingen, bedrijven, deskundigen, ngo’s en overige belangstellenden zullen erbij worden betrokken.

De commissie is voor een jaar geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat ook na afloop van de waterweek er op gezette tijden bewustwordingsactiviteiten worden georganiseerd.

NH stelt zich als doel met de organisatie van de ‘Waterweek Suriname 2013’ om Surinamers bewuster te maken van de onschatbare waarde van water en om ons te laten nadenken over hoe wij op een verantwoorde manier met deze natuurlijke hulpbron kunnen omgaan.


Posted

in

by