Een vrouw is op 4 juni 2013 op een vlucht vanuit Suriname aangekomen op de luchthaven Schiphol. Zij had een zwarte rolkoffer van het merk ‘Samsonite’ bij zich.

Bij een douanecontrole werd in de zwarte rolkoffer een plastictas met opdruk ‘King’s’ gezien. In de plastictas zat een kartonnen doos met het opschrift ‘Chivasbrothers scotch whiskey’, waarin een stoffen blauwe zak met daarin zwarte pakketten werd aangetroffen. Nader onderzoek wees uit dat zich in de zwarte pakketten cocaïne bevond. Het totaal nettogewicht van de cocaïne was 2001 gram.

De verdachte heeft ter terechtzitting verklaard dat zij op de luchthaven Zanderij in Suriname uit de wachtrij is gehaald en langs de paspoortcontrole is geleid door een persoon werkend op de luchthaven, die zij bij een eerdere gelegenheid al had ontmoet in Suriname. Deze persoon heeft haar vervolgens gevraagd om een plastictas met daarin een doos met een fles drank mee te nemen naar Nederland. De verdachte zou worden gebeld op haar mobiele telefoon zodra zij in Nederland was aangekomen. Zij had niet in de doos gekeken.

De rechtbank is van oordeel dat de verdachte door deze plastictas van een persoon die zij slechts uiterst oppervlakkig kende en zonder enige controle van de inhoud van de plastictas te verrichten aan te pakken en mee naar Nederland te nemen, zich willens en wetens heeft blootgesteld aan de aanmerkelijke kans dat zij cocaïne Nederland binnen zou brengen, hetgeen ook het geval bleek te zijn.

De officier van justitie heeft gevorderd dat de verdachte zal worden veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 24 maanden, met aftrek van de tijd die de verdachte in verzekering en voorlopige hechtenis heeft doorgebracht.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 24 maanden, met aftrek.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.