Een Zweedse hoogzwangere vrouw kreeg waarschijnlijk de schrik van haar leven toen ze zag wie een scalpel in haar buik zette om haar kindje ter wereld te laten komen. Geen ervaren arts, maar een 15-jarig knulletje voerde de keizersnede uit.

Het ventje was al getuige geweest van talloze keizersnedes en mocht nu een keertje zelf de scalpel bedienen. De jongen, die een praktische opleiding volgt, zette zonder twijfel het mes in de hoogzwangere buik van de vrouw in het Zweedse ziekenhuis. “Ik heb geen idee hoe diep hij precies gesneden heeft”, gaf Per Ekström, supervisor van de verloskundige, toe. Hij heeft al zijn spijt betuigd en beseft dat hij de scalpel niet zomaar aan de jongen had mogen geven.

De patiënte wist van niks en was niet op de hoogte gebracht van de precieze rol van de 15-jarige ‘verloskundige’. “Ik denk ook niet dat het nog van groot belang is”, aldus Ekström.

Het ziekenhuis neemt incident hoog op en heeft de situatie veroordeeld. Toch houdt de directie vol dat de vrouw nooit in gevaar is geweest.

(Spitsnieuws)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.