De Verenigde Naties (VN) heeft de verjaardag van Mahatma Gandhi uitgeroepen tot de internationale dag van geweldloosheid. Dit jaar is op maandag 2 oktober de 149e geboorte dag van Gandhi herdacht. Gandhi was de leider van het geweldloze verzet in India dat tot gevolg had, dat de Engelsen het land verlieten. Op deze dag leert de VN mensen over de mogelijkheden van geweldloosheid.

Het standbeeld van deze vrijheidsstrijder aan de Heiligenweg, werd in verband hiermee met mala’s omhangen. Aanwezig waren onder andere de first lady van de Republiek Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle, de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur Lilian Ferrier en de ambassadeur van India in Suriname Mahender Singh Kanyal.

De ambassadeur haalde vooral het goede werk aan dat Ghandi wereldwijd heeft verricht en de positieve invloeden die hij hierbij heeft achtergelaten. Voor de diplomaat was het een bijzonder moment dat ook in Suriname de geboorte dag van Mahatma Gandhi wordt gememoreerd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.