Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 14-jarige tiener in Suriname die zichzelf door het hoofd schoot, deed dat met een windbuks tijdens het gamen.

Dit zegt de vader van de overleden Jamal aan Waterkant.

De vader zou ruim twee weken de telefoon van de jongen, die van gamen houdt, hebben afgepakt. Het gedrag van de jongen veranderde meteen daarna.

Afgelopen zaterdag zou hij zich na het eten, hebben opgesloten in de slaapkamer.

Toen hij na enige tijd niet uit de kamer kwam, namen overige gezinsleden poolshoogte en ontdekten de gewonde jongen in zijn kamer die niet aanspreekbaar was.

In de slaapkamer ontdekte men een pak hagelpatronen en braaksel.

De behandelende arts ontdekte dat de jongen een schotwond aan zijn hoofd had en schakelde de politie in.

Bij nader onderzoek in de slaapkamer werd een tweede telefoontoestel ontdekt, waarmee de overleden Jamal met twee anderen in het buitenland een spel heeft gespeeld. Op de telefoon werd de boodschap RIP aangetroffen.

In maart 2018 had de 14-jarige Marvin Wongsopawiro in Suriname zich ook in zijn slaapkamer door het hoofd geschoten met het geweer van zijn vader. Ook hij sloot zich op in z’n kamer, hield van gamen en had contact met anderen in het buitenland.

In 2017 was de Blue Whale Challenge in het nieuws; een dodelijk spel dat gespeeld wordt via sociale media. In het spel worden jongeren aangemoedigd om in 50 dagen 50 opdrachten uit te voeren die steeds moeilijker en gevaarlijker worden en waarmee ze zichzelf kunnen verwonden. Aan het einde van het spel krijgen ze de opdracht om zelfmoord te plegen.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.