De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg op donderdag 29 juli van het Command Center een melding dat er vermoedelijk aan de Asaridraaistraat een mishandeling had plaats gevonden.
De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar het adres en troffen een buurtbewoner aan. Zij verklaarde aan de politie dat zij haar buurjongen hoorde gillen. Zij ging op het gegil af en omdat de ouders niet thuis waren, stapte zij de woning binnen. Daarbij zag de vrouw haar buurjongen B. van ongeveer tien jaar oud met een gezwollen rechter oog en bebloede neus. De jongen gaf haar te kennen dat zijn 13-jarige broer J.J. hem had geslagen.
Het motief ligt in het feit dat de twee broers eerder op die dag naar de winkel waren geweest, waarbij B. een SRD 50 had gevonden. Er werd toen afgesproken dat B. na het geld te hebben gewisseld zijn broer J.J. SRD 20 zou geven. B. hield zich niet aan zijn afspraak en gaf zijn broer slechts SRD 10. Dit viel niet in goede aarde bij J.J., waardoor er een woordenwisseling ontstond tussen de twee jongens die uitmondde in een handgemeen.
Per eigen gelegenheid assisteerde de buurvrouw het slachtoffer B. naar de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is B. doorverwezen naar de KNO-arts; de oogarts en de neuschirurgie.
De verdachte J.J. die op zijn woonadres werd aangehouden is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het Jeugddoorgangscentrum te Opa Doeli. De afdeling Jeugdzaken is belast met het verder onderzoek van deze zaak.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.