Een 35-jarige man is veroordeeld tot 1 jaar cel met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Het Openbaar Ministerie(OM) had aanvankelijk een strafeis van 3 jaar onvoorwaardelijk geëist.

De man is veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen met een meisje van nog geen 16 jaar. Het slachtoffer was 14 jaar oud toen de man seks met haar bedreef.

Op 11 september 2013 heeft de veroordeelde met een geleend voertuig het slachtoffer op een hoek afgehaald. Hij bracht haar naar een short stay hotel. De moeder van het meisje werd door een kennis gebeld die het meisje zag instappen. De moeder deed aangifte bij de politie. Bij thuiskomst confronteerde de moeder het meisje met het verhaal. Zij gaf toe een relatie te hebben met de verdachte en dat ze had aangegeven 15 jaar oud te zijn.

Bij de politie heeft het meisje ook gelogen over haar leeftijd. Eerst gaf ze door 14 jaar oud te zijn en later veranderde ze dat naar 15 jaar. Tijdens het verhoor in de rechtszaal beweerde ze de veroordeelde gezegd te hebben dat ze 17 jaar oud was. De officier van justitie vroeg de kantonrechter om voorbij te gaan aan de verklaringen van het meisje, omdat zij minderjarig is en zij door de Staat beschermd dient te worden. Het visum van de gynaecoloog heeft uitgewezen dat het maagdenvlies van het meisje niet meer in tact is.

De veroordeelde is 35 jaar oud, is getrouwd en heeft twee kinderen. De verdachte zegt vooraf niet te hebben geweten dat het meisje zo jong is. Tijdens de daad zag hij geen bloed, maar het slachtoffer had wel pijn. Advocaat Irwin Kanhai vindt dat er rekening gehouden moet worden met de dwaling met betrekking tot de leeftijd van het slachtoffer. Hij vroeg om vrijstelling van zijn cliënt.

De rechter ging niet mee met de eis van de officier van justitie van 3 jaar onvoorwaardelijk. Rekening houdende met de feiten en omstandigheden vonniste ze de verdachte tot 1 jaar celstraf met aftrek van de reeds uitgezeten periode.(Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.