PARAMARIBO-Evita Leter heeft op de derde dag van de Carifta Swimming Games 2013 een gouden medaille voor Suriname behaald. Leter heeft vanmorgen het Carifta-record tevens Surinaams nationaal record gevestigd op de 50 meter schoolslag. Met haar gevestigde tijd heeft zij zich direct gekwalificeerd voor de vijftiende Fina WK-zwemkampioenschappen 2013 in Barcelona, Spanje.

Yael Touw Ngie Tjouw behaalde op dag 3 zowel zilver als brons voor Suriname. De zilveren plak won hij respectievelijk op 200 meter vlinderslag en de bronzen op 200m IM. De 200 meter vlinderslag-tijd van 2:24:24 is tevens een nieuw Surinaams leeftijdsrecord.

In de klasse 13- 14 jaar 200 meter IM hebben Jair Vreugd bij de heren en Valery Amstelveen bij de dames de bronzen prijs in de wacht gesleept voor Suriname. In de 15-17 jaar herenklasse wonnen de Tjon A Joe’s de overige bronzen medailles voor Suriname. Renzo Tjon A Joe deed dat op de 100 meter vrije slag, terwijl Raiz Tjon A Joe zijn eerste individuele medaille van deze games op de 200 meter vlinderslag behaalde.

De ‘zwemoogst’ voor Suriname is nu: 6 gouden, 8 zilveren en 8 bronzen plakken. Morgen is de laatste dag van deze Caribische zwemwedstrijden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.